maart 23, 2023

Band oppompen die lek is

“Dat heeft geen zin.” zult u wellicht gedacht hebben bij het lezen van deze titel. En toch doen we dit vaak in ons leven; althans in de beeldspraak dan. Voorbeelden: (1) Als het druk is, gaan we gewoon wat harder werken; ‘s avonds wat meer werken en we krijgen het dan ook gedaan. (2) In plaats van het iemand uitleggen, doen we het gauw wel even zelf.

Het gevolg is dat we gevangen blijven in de drukte, omdat  we de oorzaak ervan niet hebben aangepakt. Die oorzaak kan zijn dat mensen hun verantwoordelijkheid niet nemen of dat er gewoon te weinig medewerkers zijn.

Met name die laatste oorzaak hoor recentelijk steeds vaker: het is steeds lastiger om aan goede mensen te komen. Hoe verklaarbaar ook; de “oplossing” om zelf harder te gaan werken, is geen oplossing. Dat resulteert in andere problemen: overwerkt raken en/of onvoldoende tijd en aandacht voor de lange termijn. Er is niet altijd direct een oplossing zichtbaar, maar ook hier gaat de beeldspraak op: Als de band lek is, heeft oppompen geen zin. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

OVer

Jan Willem Jansen