maart 13, 2024

Management van de leidinggevende

Management en leidinggeven is wat mij betreft niet hetzelfde. Het verschil is te duiden aan de hand van de metafoor: de manager loopt snel de ladder op en de leider vraagt zich af of deze wel tegen de juiste muur staat.

Maar dit stukje gaat over iets anders: leidinggeven of managen van uw leidinggevende. Ook die moet u sturen. Een voorbeeld verduidelijkt dat wellicht:

We moesten op zaterdagochtend werken en daar had uiteraard niet iedereen zin in, maar het werk moest af. Ik vroeg mijn baas of hij langs wilde komen die ochtend, zo rond koffietijd met een doos appelflappen. Dat deed hij; hij dronk een kop koffie met ons en deelde de appelflappen uit. Dat vond iedereen leuk en hij werd ervoor bedankt. Uiteraard heb ik niemand verteld dat ik hem dat gevraagd had: ik was al lang blij dat de medewerkers gemotiveerder waren. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

  1. Ik vind het als leidinggevende altijd heel fijn als de mensen in de gevallen dat het nodig is flexibel meewerken. Ik realiseer me dan ook dat ik ze dan een offer vraag.
    Zoals in het voorbeeld van werken op zaterdag. Als het mogelijk is zal ik dan ook altijd proberen de "appelflap" te brengen. Het is het gebaar dat je de ander waardeert.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

OVer

Jan Willem Jansen