Wat is er makkelijker dan even bij je leidinggevende binnen te stappen en snel een vraag te stellen of een probleem op tafel te leggen? De vraag is dan immers direct beantwoord en het probleem waar u mee rondloopt is meteen opgelost. 

En wat is er makkelijker dan die vraag even snel te beantwoorden of dat probleem op te lossen als u die leidinggevende bent…? U bent er dan namelijk snel vanaf en u heeft weer iemand geholpen, zodat hij of zij verder kan.

Het lijkt niet voor de hand te liggen om het anders te doen en toch zou u dat minstens in de helft van de gevallen wel moeten doen. Waarom? Omdat het uw verantwoordelijkheid is om de eenvoudige vragen of problemen zelf te beantwoorden of op te lossen in plaats van voor te leggen aan uw leidinggevende.

En omdat u als leidinggevende, als u dat niet doet, u de vraagbaak van het bedrijf blijft. Uw medewerkers zullen u steeds vaker weten te vinden. Gevolg? U krijgt het steeds drukker en uw organisatie wordt er luier en op den duur zelfs dommer van.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

OVer

Jan Willem Jansen