Kunt u zelf bepalen waar u mee bezig bent? Of wordt u toch wel heel veel afgeleid door uw kinderen, collega’s,  agenda of to do list? Kunt u bepalen waar u uw aandacht op richt of wordt dat min of meer voor u gedaan?

Als dat laatste het geval is, dan is de kans groot dat u bezig bent met zaken waar u niet mee bezig wilt zijn. En dat u niet toekomt aan wat u eigenlijk zou moeten doen. Alsof iemand anders op uw knoppen drukt in plaats van dat u dat zelf doet.

Mocht u dat willen veranderen, dan kunt u daar direct mee aan de slag. Oefen eens met het richten van uw aandacht. Op een kopje koffie, op de wolken in de lucht, op het geluid in de verte etc. Oefening baart kunst.

Het lijkt me goed om dat te doen voor u op vakantie gaat. Het zou toch zonde zijn als u tijdens de vakantie niet kunt bepalen waar uw aandacht zou moeten zijn? Dan kunt u net zo goed thuisblijven als u toch veel tijd doorbrengt met denken aan uw werk. Zorg ervoor dat u zelf de standsbediening vasthoudt en op de knoppen drukt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

OVer

Jan Willem Jansen